Сьогодні стартують відеоуроки «Всеукраїнської школи онлайн», які також будуть доступні для школярів з Донбасу та Криму

Новини
Фото: president.gov.ua

В Україні 6 квітня стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5-11 класу на карантині, відеоуроки якого також будуть доступні для школярів з окупованих територій Донбасу та Криму.

Онлайн-заняття почнуться о 10:00, повідомляє пресслужба міністерства освіти і науки України.

Зокрема, транслюватимуться уроки з 11 предметів: української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.

Заняття для усіх класів можна буде переглянути на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки. Усі уроки також транслюватиме мeдіасервіс MEGOGO. За кожним класом також закріплено телеканал чи медіаресурс, який у будні транслюватиме уроки для тих дітей, які з різних причин не мають можливості переглянути їх в Інтернеті.

Так, за класами закріплено такі телеканали:

5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»
6-й клас – ZOOM та NewsOne
7-й клас – ZIK та «5 канал»
8-й клас – «Індиго» та УНІАН
9-й клас – «Рада» та UA: Культура
10-й клас – UA: Перший
11-й клас – М1

Уроки проходитимуть щодня, з понеділка по п’ятницю, до кінця карантину. Кожного дня вони починатимуться о 10:00.

Розклад занять на наступні тижні можна завантажити для: 5 класу, 6 класу, 7 класу, 8 класу, 9 класу, 10 класу, 11 класу, а також загальний розклад онлайн-школи.

На YouTube-каналі МОН в описі під кожним відео вчителі також залишатимуть домашні завдання на закріплення теми, які учні зможуть зробити, щоб краще опанувати матеріал. Завдання даватимуться за найпоширенішими в країні підручниками. Посилання на електронні версії цих підручників також можна буде знайти в описі під відео.

Зйомки уроків відбуваються у Новопечерській школі м. Києва. У відеозаняттях беруть участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени тощо. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.

Як повідомлялось, школярі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим та м. Севастополя зможуть переглянути відеоуроки в ефірі телеканалу «Дом».

Мешканці окупованого півострова, які мають доступ до телебачення через супутникове обладнання, також матимуть змогу дивитися відеоуроки в ефірі UA: Перший та інших каналів – партнерів проекту, які входять у їхній супутниковий пакет.

Крім того, діти з тимчасово окупованих територій зможуть переглядати записи уроків на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube.

Нагадаємо:

  • 29 березня президент Володимир Зеленський анонсував масштабний проєкт для дистанційного навчання школярів «Всеукраїнська школа онлайн». За збалансованої програмою Міністерства освіти і науки викладатимуться 11 предметів.