На Донбасі безпілотник бойовиків атакував автомобіль журналістів телеканалу «Україна»

Новини
Фото: Facebook Oleksandr Makhov

На Донбасі 7 квітня бойовики за допомогою БПЛА обстріляли автомобіль знімальної групи телеканалу «Україна» біля позиції українських військовослужбовців поблизу Красногорівки. Внаслідок розриву гранати, скинутої з безпілотника, авто було пошкоджене, однак журналісти не постраждали.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

«Сьогодні, 7 квітня, збройні формування Російської Федерації вкотре здійснили обстріл українських захисників поблизу населеного пункту Красногорівка. Противник застосував безпілотний літальний апарат, з якого скинув заряд ВОГ-17. В результаті атаки БПЛА був пошкоджений автомобіль знімальної групи одного з телеканалів», – йдеться в повідомленні.

Граната розірвалася за кілька метрів від транспортного засобу, внаслідок чого осколки влучили в бічне скло та кузов автомобіля. У салоні в цей час перебували журналісти та прес-офіцер одного з підрозділів ООС.

«На щастя, ніхто з журналістів і військовослужбовців не постраждав», – наголосили в штабі ООС.

Фото: Facebook Oleksandr Makhov

У свою чергу журналіст телеканалу «Україна» Олександр Махов повідомив на своїй сторінці у Facebook, що бойовики обстріляли автомобіль телеканалу «Україна».

«Цілеспрямовано цілили саме в автомобіль. Оскільки обстріл відбувся саме в той момент, коли машина зупинилась у спеціальному місці неподалік позиції. Автомобіль цивільний, брендований. Окупанти скинули снаряд з безпілотника, який впав в метрі від автомобіля телеканалу. Снаряд розлетівся на кілька дрібних осколків. Осколок пробив наскрізь бокове скло автомобіля. Кілька інших осколків влучили в кузов. В салоні перебував я, оператор, водій та пресофіцерка бригади, яка супроводжувала знімальну групу. На щастя ніхто не постраждав. Всі ми одразу укрилися в бліндажі», – написав Махов.

Фото: Facebook Oleksandr Makhov