З обсервації у Каланчакському районі втекли 15 українців, які напередодні виїхали з Криму – поліція

Новини
Фото: hr.npu.gov.ua

У Херсонській області з центру обсервації у Каланчацькому районі 8 квітня втекли 15 українців, переважно мешканців Західної України та Дніпропетровської області, які напередодні виїхали з окупованого Криму. Поліцейські склали на всіх адмінпротоколи, їм загрожує штраф від 17 тис. грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як встановили поліцейські, через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак» з тимчасово окупованого Криму на Херсонщину прибули 20 чоловік, їх всіх помістили у центр обсервації Каланчакського району.

«Після проведення медичного обстеження 17 осіб, серед яких 2 дітей, категорично відмовилися проходити обов’язкову обсервацію та самовільно залишили центр. Вони пояснили, що повернуться до себе додому і вже там будуть дотримуватися самоізоляції. У відношенні 15 порушників режиму обсервації працівники поліції склали адміністративні протоколи за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП. Всім їм загрожує штраф від 17 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Більшість втікачів – мешканці Західної України та Дніпропетровської області. Усі вони поїхали до себе додому. Каланчацькі поліцейські передали інформацію про порушників до відділів поліції за місцем проживання цих громадян для подальшого контролю за виконання ними умов самоізоляції.

У поліції нагадали, що в Україні запровадили обов’язкову 14-денну обсервацію для тих, хто повертається з-за кордону, або з тимчасово окупованих територій, щоб не допустити розповсюдження коронавірусної інфекції.

Нагадаємо:

  • Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв повідомив, що всіх громадян, яким після 6 квітня дозволять перетнути адміністративний кордон з окупованим Кримом в напрямку материкової України в КПВВ «Каланчак», «Чонгар», «Чаплинка», будуть направляти в Каланчацьку, Новотроїцьку і Чаплинську центральні районні лікарні на обов’язкову 14-денну обсервацію.