У Криму виявлено ще три випадки коронавірусу, в Армянську закрили на обсервацію лікарню разом з людьми

Новини
Центральна міська лікарня Армянська Фото: cgbarm.ru

В окупованому Криму виявлено ще три випадки коронавірусної інфекції. Один з кримчан з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебував на лікуванні в центральній міській лікарні Армянська з гіпертонічним кризом. Лікарню на 14 днів закрили на обсервацію разом з лікарями і пацієнтами – всього 124 людини.

Про це повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксенов на своїй сторінці в Facebook.

«У Республіці Крим підтверджено три нові випадки коронавірусної інфекції (COVID-19). За результатами епідеміологічного розслідування встановлено, що одна з хворих прибула з Москви, двоє інших – контактні по родині, обстежені в зв’язку з появою клінічних симптомів ГРВІ. Всі троє госпіталізовані в інфекційний стаціонар з дотриманням заходів біологічної безпеки», – написав Аксьонов.

Він додав, що один з членів сім’ї з підтвердженим лабораторними випадком COVID-19 раніше знаходився на стаціонарному лікуванні в центральній міській лікарні Армянська. «З метою запобігання поширенню інфекції прийнято рішення про припинення прийому і виписки пацієнтів цієї лікарні до періоду, коли буде відсутній ризик інфікування в умовах стаціонару», – зазначив Аксенов.

Таким чином, зазначив він, на поточний період в Криму зареєстровано 26 випадків нової коронавірусной інфекції. 20 з них привезені, шість випадків – місцеві, з трьох сімейних вогнищ.

Керівник «кримського регіонального управління Роспотребнадзора» Наталя Пеньковська повідомила, що з 7 квітня лікарня в Армянську припинила прийом і виписку пацієнтів, пише видання «Крыминформ».

«Нами прийнято рішення про те, що лікарня йде в обсервацію, значна кількість осіб, а це 124 особи – працівники лікарні, пацієнти, які так чи інакше стикалися з хворим, повинні бути поміщені в режим обсервації, два тижні жити на території лікарні», – сказала Пеньковська.

За її словами, ще кілька десятків людей, в числі яких члени сімей і контактували з ними громадяни, повинні будуть дотримуватися режиму обов’язкової двотижневої самоізоляції дома.

За даними Роспотребнадзору, один з пацієнтів лікарні міг бути заражений своєю родичкою, яка повернулася з Москви. У неї наявність вірусу було підтверджено раніше. Пацієнт потрапив до медичного закладу Армянська з гіпертонічним кризом. Під час лікування в лікарні він контактував з великою кількістю лікарів і пацієнтів, які зараз і опинилися в групі ризику.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму для протидії поширення коронавірусу ввели обмежувальні заходи. Санаторії, пансіонати і будинки відпочинку не будуть приймати відпочивальників з 28 березня до 1 червня. Проведення масових заходів забороняється. Аналогічні заходи були введені і в Севастополі.
  • На 27 березня в окупованому Севастополі підтверджено п’ять випадків захворювання коронавирусной інфекцією COVID-19.
  • В окупованому Криму карантин у зв’язку з коронавірусом продовжений до 30 квітня.
  • В Криму 8 квітня виявлено новий випадок коронавурусної інфекції. Всього на півострові зареєстровано 23 випадки COVID-19. Сергій Аксенов пригрозив ввести на півострові комендантську годину через недотримання кримчанами заходів щодо недопущення поширення коронавирусу.