Літак Ан-225 «Мрія» доставив до України понад 100 тонн медичного вантажу з Китаю (відео)

Новини
Фото: president.gov.ua

Найбільший у світі український транспортний літак Ан-225 «Мрія» 23 квітня доставив до України медичні засоби індивідуального захисту для боротьби з коронавірусом із китайського міста Тяньцзінь. Вантаж вагою 103 тонни за обсягом може увійти до Книги рекордів Гіннеса.

В аеропорту Гостомель  під Києвом «Мрію» зустрічав особисто президент Володимир Зеленський, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Офісу президента.

«Сьогодні ми зустрічаємо нашу легендарну «Мрію» і один з найбільших вантажів з Китайської народної республіки. Наша «Мрія» привезла в Україну 12 мільйонів масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, також привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і більше 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту. Хочу подякувати всьому екіпажу. Це рекорд за обсягом вантажу, який увійде до Книги рекордів Гіннеса», – сказав Зеленський журналістам.

Фото: president.gov.ua

Він додав, що пишається державним підприємством «Антонов», яке створило такий літак та нагадав, що перед рейсом в Україну «Мрія» доставила медичні вантажі з Китаю до Польщі та Франції.

Фото: president.gov.ua

В свою чергу президент ДП «Антонов» Олександр Донець повідомив, що вага доставленого до України з Китаю медичного вантажу становить 103 тонни, а його обсяг – під 1300 куб. м. «Я думаю, що ми саме за обсягом, який перевозиться, вийдемо на рекорд. Після відповідної процедури він може потрапити до Книги рекордів Гіннеса», – вказав він.

Фото: president.gov.ua

Донець також додав, що через тиждень Ан-225 «Мрія» виконає ще один рейс для доставки вантажу в Україну.

Нагадаємо:

  • 23 березня в Києві приземлився військовий літак, на борту якого були тести на коронавірус, респіратори, захисні комбінезони та інше з Китаю. Офіс президента заявив про надходження 250 тисяч одиниць медичних виробів, більшість з яких були експрес-тестами.
  • В Україні на 23 квітня зафіксовано 7170 випадків коронавірусної хвороби. Лідерами із захворюваності є Чернівецька область – 1140 випадків, та Київ – 1059 випадків. За добу зафіксовано 578 нових випадків COVID-19.