Верховна Рада проводить позачергове засідання (трансляція)

Новини
Фото: investigator.org.ua

Верховна рада 24 квітня проводить позачергове засідання, яке скликав спікер парламенту Дмитро Разумков на вимогу президента України.

Трансляцію засідання веде телеканал Рада.

У порядку денному засідання Верховної Ради дев’ять питань.

Зокрема, планується розглянути проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 16 квітня 2020 року про прийняття в цілому як закону проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. №1043-П, 1043-П1, 1043-П2, 1043-П3).

Також нардепи мають розглянути проект постанови про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 16.04.2020 року про прийняття в другому читанні як закону проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (реєстр. №2653-П).

Крім того, парламент розгляне проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (реєстр. №2372), проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів (реєстр. №2809), проект Закону України про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (реєстр. №3205, 3205-1), проект Закону України про внутрішній водний транспорт (реєстр. №1182-1-д), проект Закону України про внесення змін до деяких законів України (щодо врегулювання кризи неплатежів на ринку електричної енергії та питання сертифікації оператора системи передачі) (реєстр. №3364) та проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення відповідальності за формування системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування (реєстр. №2234).

Також народні депутати розглянуть проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України (реєстр. №3358).

Нагадаємо:

  • 16 квітня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №1043 про зміни до регламенту парламенту для протидії зловживанню правами нардепів в ході законодавчої процедури. Це допоможе прискорити розгляд проекту «антиколомойського» закону.