На Донбасі стартував проєкт надання допомоги під час пандемії літнім людям, які живуть біля лінії розмежування

Новини
Фото: caritas.ua

На Донбасі стартував новий проєкт надання адресної благодійної допомоги літнім людям, які проживають в буферній зоні біля лінії розмежування та перебувають в режимі ізоляції через пандемію коронавірусу COVID-19 в Україні.

Про це повідомляє благодійна організація Карітас України.

Проєкт «Надання адресної мультисекторальної допомоги людям похилого віку, які проживають в зоні 0-5 км уздовж лінії зіткнення та знаходяться в стані ізоляції через пандемію COVID-19 в Україні, 2020 р.» реалізують спільно організації Карітас Запоріжжя, Карітас Маріуполь, Карітас Краматорськ та Карітас Сєвєродонецьк.

Як повідомляють благодійники, адресна допомога буде надаватися літнім людям віком від 65 років, які проживають вздовж лінії розмежування. Вони зможуть отримати продуктові набори та набори гігієни.

Новий проєкт реалізується за підтримки Українського Гуманітарного фонду (UHF) при Управлінні ООН з координації гуманітарних справ (United Nations OCHA Ukraine).

За інформацією Управління ООН з координації гуманітарних справ, на реалізацію проєкту було виділено 2 млн дол. із Гуманітарного фонду для України.

Нагадаємо:

  • Глава Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Флоранс Жиллетт заявила, що пандемія коронавирусной інфекції COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію в районах Донецької і Луганської областей, які постраждали від конфлікту на Донбасі, оскільки створила додаткові труднощі для людей, які там проживають.