Зеленський підписав закон про ринок земель сільськогосподарського призначення

Новини

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ринок земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців», — повідомив Зеленський.

В Офісі президента нагадують, що ухвалений Радою закон про ринок землі передбачає, що купувати та продавати сільськогосподарську землю дозволять з 1 липня 2021 року і лише фізичним особам в обсязі до 100 гектарів. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі.

Зеленський вважає, що закон про ринок сільськогосподарської землі має забезпечити конституційні права громадян України розпоряджатися своїм майном, а також дозволить розширити інвестиційні можливості в аграрному секторі України.

На позачерговому засіданні 13 квітня Верховна Рада відхилила 13 постанов про скасування законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», розблокувавши його підписання. Тепер голова Ради зможе його підписати і передати на підпис президенту.

Нагадаємо: