Для учнів з Криму і Донбасу запущена «гаряча лінія» Міносвіти України

Новини

Міністерство освіти України спільно з урядовим контактним центром та фондом «Відкрита політика» запускають «гарячу лінію» для учнів з окупованих Криму та непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей.

Контактний номер 0 800 504 425. «Гаряча лінія» працює по буднях з 9:00 до 18:00 і є безкоштовною.

«Наша мета – надати можливість здобувати якісну освіту в українських закладах. Консультанти, які працюють на «гарячій лінії», пройшли навчання і готові надати вичерпні відповіді щодо освітніх процесів і можливостей, які турбують жителів тимчасово окупованих територій. Учні непідконтрольних територій зможуть своєчасно отримати всю інформацію і вступити в українські виші за спрощеною процедурою», – зазначила виконуюча обов’язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

На «гарячій лінії» надають консультації з приводу спрощеної процедури надходження через освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна». А також на отримання дистанційно середньої освіти в Україні, про законодавчі зміни у сфері освіти для осіб, які проживають на непідконтрольних територіях і для внутрішньо переміщених осіб і так далі.

  • Можливість отримати українську освіту на відстані у школярів із окупованих територій є. Однак про неї мало хто знає, кажуть нам батьки із Криму та правозахисники, а на сайті міністерства освіти України, як виявив Центр журналістських розслідувань, роками висить недостовірна інформація про школи , які мали б задовольняти попит на дистанційне навчання. За шість років міністерство освіти так і не розробило спеціальну навчальну програму для учнів з тимчасово окупованих територій (ТОТ). І це не єдина прогалина у діючій системі освіти для дітей із ТОТ Криму і Севастополя. Читайте в матеріалі ЦЖР Українська освіта для школярів із Криму: як це працює, а також Освіта для тих, хто лишився по той бік війни.