У Криму перша смерть пацієнта з коронавірусом, на півострові зафіксовано ще 17 випадків COVID-19

Новини
Фото: РИА Новости / Илья Питалев

В окупованому Криму 4 травня в Сакській лікарні померла 70-річна пацієнтка, у якої був діагностований коронавірус COVID-19. За минулу добу на півострові зафіксовано ще 17 випадків коронавірусної інфекції. Загальна кількість заражених досягла 128.

Про смерть кримчанки з коронавірусом повідомила «віце-прем’єр – міністр праці та соцзахисту Криму» Олена Романовська 5 травня на засіданні оперативного штабу із запобігання поширенню інфекції на півострові, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію засідання штабу.

«На жаль, вчора ввечері померла пацієнтка в Сакської районної лікарні. Хвора 1950 року народження. Вона поступила 30 квітня в приймальне відділення Сакської лікарні з попереднім діагнозом: госпітальна правобічна пневмонія. У неї велика кількість супутніх захворювань: ішемічна хвороба серця, цукровий діабет другого типу, ожиріння третього ступеня, гіпертонічна хвороба третьої стадії. Цей повний букет з повним накладенням пневмонії, на жаль дав ускладнення і її 30 квітня перевели на штучну вентиляцію легенів», – сказала Романовська.

У свою чергу так званий «глава Криму» Сергій Аксенов повідомив, що на півострові коронавірусна інфекція за добу виявлено ще у 17 осіб.

«За минулу добу у нас 17 хворих: чотири людини – це старе джанкойське вогнище, вже в ньому були зафіксовані захворювання, 10 осіб – це алуштинська лікарня, терапевтичне відділення, ті, хто знаходяться в обсерваторі, там два лікаря і вісім пацієнтів. Одна людина приїхала із Санкт-Петербурга, один – з Тольятті і один в Сакському районі», – сказав Аксенов.

Таким чином, на 5 травня в Криму зареєстровано 128 випадків COVID-19.

За даними «міністерства охорони здоров’я Криму», під медичним наглядом знаходяться 1927 осіб, з яких під динамічним наглядом на дому перебувають 953 особи, в стаціонарах знаходяться 120 осіб, ізольовано в обсерватори – 854 осіб.

Нагадаємо: