Як дистанційно звернутися до Пенсійного фонду – покрокова інструкція

Новини
Фото: pfu.gov.ua

Навіть під час дії карантину у громадян є можливість терміново звертатися до Пенсійного фонду України (ПФУ) для вирішення нагальних питань або отримання необхідної інформації. Для цього можна скористатися розробленою в ПФУ платформою для дистанційного спілкування.

Пенсійний фонд опублікував покрокову інструкцію для дистанційного спілкування.

Все, що для цього потрібно – це телефон, планшет або комп’ютер з підключенням до мережі Інтернет. З їх допомогою необхідно зайти на сайт Пенсійного фонду України pfu.gov.ua.

У верхньому полі головної сторінки знаходиться рубрика «Для громадськості». Після натискання на неї обираємо категорію «Звернення громадян», а в ній розділ «Електронне звернення». Система одразу запропонує заповнити аплікаційну форму електронного звернення (https://www.pfu.gov.ua/23131-elektronne-zvernennya-aplikatsijna-forma/).

Увага! При заповненні аплікаційної форми необхідно вказати контактні та персональні дані, описати суть питання у графі «Повідомлення».

До заповненої форми є можливість додати копії документів чи заяву: над полем «Ваше повідомлення» знаходяться опція «Оберіть файл», натиснувши на яку можна обрати та прикріпити електронні документи (файли). Формати документів перелічені біля вищезазначеної опції, наприклад: скан-копії у форматі pdf, фотографії – у jpg, звернення – у Word тощо.

Перед відправленням повідомлення біля поля «Погоджуюсь на обробку даних» обов’язково потрібно поставити позначку щодо згоди на обробки вказаних даних.

Після цього натискаємо кнопку «Відправити» – і повідомлення потрапляє на електронну пошту [email protected] Пенсійного фонду України.

Усі звернення будуть опрацьовані фахівцями Фонду і в установлений законом термін громадянину буде надано відповідь.

Також надіслати електронне звернення можна через вебпортал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua/ та мобільний додаток, який встановлюється на телефон.

Ще один варіант звернення – у рубриці «Для громадськості» обрати категорію «Звернення громадян». Далі переходимо на розділ «Зразок форми письмового звернення». За посиланням на «Зразок» (https://www.pfu.gov.ua/33914-zrazok-formy-pysmovogo-zvernennya/) потрапляємо на запропоновану форму заяви з можливістю завантажити її у форматі Word і оформити своє звернення до Пенсійного фонду, після чого відправити його електронною поштою на адресу [email protected].

Нагадаємо:

  • Пенсійний фонд України показав мобільний додаток для пенсіонерів і опублікував покрокову інструкцію. Громадяни можуть, не виходячи з дому, скористатися необхідними послугами. В додатку подано ряд функцій, які детально описує Пенсійний фонд. Також пояснюється, як ним користуватися.
  • У травні ПФУ направив на пенсійні виплати 689,6 млн грн. На 1 квітня середній розмір виплати 11,3 мільйонам пенсіонерам становив 3170,14 грн.