ПФУ розпочав фінансування пенсій за травень

Новини
пенсий

689,6 млн грн направлено ПФУ на пенсійні виплати в травні. На 1 квітня середній розмір виплати 11,3 млн пенсіонерам становив 3170,14 гривень.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

У ПФУ нагадали, що пенсія буде зарахована на рахунок в банку.

Тим, хто обрав АТ «Укрпошта», пенсії листоноші доставлять додому.

У травні пенсіонери отримають надбавку до пенсій у розмірі 11% – в середньому 260 грн. 6,9 мільйона пенсіонерам у травні перерахують виплати.

В Україні розпочато виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 грн пенсіонерам і одержувачам соціальних виплат. Для цього Кабмін виділив 10,6 млрд грн.

Нагадаємо:

  • 23 березня міністерка соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що у квітні пенсіонери та одержувачі соціальної допомоги отримають одноразові доплати у тисячу гривень у зв’язку з введенням карантину через коронавірус.
  • 1 квітня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову №251 про збільшення виплат пенсіонерам старше 80 років і виплату одноразової грошової допомоги деяким категоріям населення.
  • 13 квітня Верховна Рада України ухвалила закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, пов’язані зі створенням фонду протидії коронавірусу. Окрім іншого, збільшується фінансування Пенсійного фонду на 30 млрд грн.