Один український воїн загинув, ще двох поранено на Донбасі

Новини

За минулу добу збройні формування РФ 9 разів порушили режим припинення вогню. Один український воїн загинув, ще двох поранено.

Про це повідомляє пресцентр ОС у Facebook.

За даними штабу, противник обстріляв позиції українських сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Українські воїни на всі обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації давали жорстку відповідь і подавляли ворожий вогонь підручними засобами. Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримують займані рубежі і готові негайно реагувати на будь-які провокації окупантів», – йдеться в повідомленні.

«Застосовуючи штатне озброєння, українські воїни прицільним вогнем змушували противника відмовитися від продовження обстрілу», – зазначили в штабі.

«Унаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень. На жаль, ще один український захисник зазнав поранень, не сумісних із життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі і глибокі співчуття рідним та близьким загиблого героя», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що українські військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби і дали чітко зрозуміти ворогові, що за такі агресивні дії на нього чекає жорстке і невідворотне покарання.

За даними розвідки, 13 травня військовослужбовці Збройних Сил України поранили трьох російських окупантів.

Від початку поточної доби збройні формування РФ 5 разів порушили режим припинення вогню.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

  • 12 травня збройні формування РФ 9 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів один військовий отримав поранення.