Ми не відпускаємо у вільний простір питання повернення Криму – Зеленський

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна не змінює своєї позиції стосовно повернення окупованого Криму та інших окупованих територій і буде піднімати його на будь-яких міжнародних майданчиках, використовуючи для цього всі можливі формати, зокрема Мінський та Нормандський.

Про це глава держави заявив 20 травня на пресконференції в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Офісу президента.

«Ми не відпускаємо у вільний простір питання повернення наших людей, наших територій і незаконно анексованого Криму. Не відпускаємо. В цих умовах складно зараз, але і з Німеччиною, і з Францією ми говорили. Всі підтримують, що одразу після спаду COVID-19 у нас повинна бути зустріч в Нормандському форматі», – сказав Зеленський.

Він також вважає, що Україна має продовжувати переговори і з самою Росією, яка окупували українські території.

«Я ще раз говорю: Мінський формат – пріоритет, але ніхто не відміняє будь-які інші формати. Я готовий до будь-якого формату, який може приблизити нас до кінця війни та повернення наших територій та людей. Нам потрібен результат», – вказав президент.

«І зараз говоримо вже з Російською Федерацією про можливий обмін після COVID. Чесно кажучи, я хочу, щоб ми, незважаючи на COVID -19, про це говорили – повернення наших політв’язнів, які перебувають в Росії, або знаходяться в тюрмах Криму», – додав він.

Нагадаємо:

  • 31 січня 2020 року Володомир Зеленський під час спільного брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео заявив, що сподівається на більш активне включення Сполучених Штатів в процес врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Україні тимчасово окупованого Криму після призначення спеціального представника Держдепартаменту США з цих питань.