Зеленський «подумає» про балотування на другий термін: однієї каденції «не вистачить»

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявляє, що «буде думати» про балотування на другий президентський термін, бо вважає, що однієї каденції йому не вистачить щоб виконати всі передвиборчі обіцянки.

Про це президент заявив 20 травня на пресконференції в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Офісу президента.

«Однієї (каденції – ред.) не вистачить … Я йду на один термін, як і казав. Я бачу, що робота складна, ніхто спасибі не скаже. Але якщо буде велика підтримка народу України, я зможу про це думати … Буду думати, у мене є чим. Так що буду», – сказав Зеленський.

Він вважає, що будь-який кандидат, який має 10-15% підтримки на початок кампанії, не має права йти в президенти, бо його не підтримує народ України.

Зеленський також зазначив, що результати цьогорічних соцопитувань свідчать про те, що його досі підтримує більшість українців. Зокрема, результати різних соціологічних досліджень свідчать про те, що у першому турі виборів Зеленського готові підтримати 40% українців, а у другому навіть 75%.

Він додав, що на посаді президента список поставлених перед ним завдань через ситуацію в країні збільшився.

«Тому я і кажу, що на весь список справді не буде достатньо одного терміну», – пояснив Зеленський.

Як повідомлялось, у 2019 року під час президентської кампанії Зеленський запевняв, що йде лише на один президентський термін.

Нагадаємо:

  • 3 травня 2019 року встановлені ЦВК результати виборів президента України, переможцем яких став Володимир Зеленський, були опубліковані в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» і газеті Кабміну України «Урядовий кур’єр».
  • 20 травня 2019 року в будівлі Верховної Ради новообраний президент України Володимир Зеленський приніс присягу народу України.