У Криму «суд» замінив штраф «свідку Єгови» з Ялти шістьма роками колонії

Новини
Артем Герасимов Фото: RFE/RL

«Верховний суд» окупованого Криму 4 червня засудив до шести років колонії члена забороненої в РФ організації «Свідки Єгови» Артема Герасимова, якому раніше «Ялтинський міський суд» присудив штраф у сумі 400 тис. рублів.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

««Верховний суд Криму» задовольнив апеляційну скаргу «прокуратури» щодо ялтинського прихильника релігійної організації «Свідки Єгови» Артема Герасимова. Таке рішення прийняв «суддя» Олексій Послідів. Як повідомив сам Герасимов, «суд» прийняв рішення про позбавлення його волі строком на шість років. Герасимова взяли під варту в залі «суду»», – відзначили правозахисники.

Як вказали в КПГ, слухачів, які хотіли підтримати підсудного, в будівлю «суду» не пропустили.

Експерти Кримської правозахисної групи заявляють, що позбавлення волі «Свідків Єгови» в Криму «є комплексом порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права і, відповідно, потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини і Міжнародного кримінального суду».

Нагадаємо:

  • 20 березня 2019 року ялтинським відділом «УФСБ по Криму» було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації) стосовно Артема Герасимова, підозрюваного в продовженні діяльності забороненої в РФ релігійної організації «Свідки Єгови».
  • 5 березня 2020 року «Ялтинський міський суд» окупованого Криму засудив Артема Герасимова до штрафу в розмірі 400 тисяч рублів.
  • 5 березня 2020 року в окупованому Криму «Джанкойський районний суд» засудив місцевого жителя Сергія Філатова до шести років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Його визнали «винним в організації діяльності забороненої в РФ релігійної організації «Свідки Єгови».