Свідок обвинувачення у російській справі проти Ахтема Чийгоза отримав трубою по голові – Полозов

Новини
Дилявер Сейдаметов Фото: Facebook Д.Сейдаметова

Помічник глави окупаційної «адміністрації» міста Ялта Дилявер Сейдаметов, який свідчив проти Ахтема Чийгоза у російському «суді», був побитий металевою трубою по голові під час побутового конфлікту.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook адвокат Микола Полозов.

Дилявер Сейдаметов, помічник глави окупаційної «адміністрації» міста Ялта, був свідком обвинувачення у справі проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, стверджує адвокат Чийгоза Микола Полозов із посиланням на слова голови ЦВК Курултаю кримськотатрського народу Заїра Смедляєва. 

«Правда, на сам суд він побоявся прийти, але на попередньому слідстві давав якісь бридкі і брехливі свідчення. Цей Сейдаметов після початку окупації Криму перейшов на бік прибульців, в надії отримати для себе преференції від нової влади. А отримав трубою по голові від чеченців», – написав Полозов. 

Дилявер Сейдаметов 5 червня вступив у бійку з кількома громадянами РФ, які пересувалися автомобілем з чеченськими номерами по окупованій Ялті, і отримав від них по голові залізним прутом, повідомило російське інтернет-видання «Подъём». Нападників затримали. але вони стверджують, що самі стали жертвами нападу Сейдаметова. 

Нагадаємо:

  • Прокуратура АРК спільно з кримським главком Нацполіції повідомила про підозру у скоєнні воєнних злочинів трьом «слідчим» – громадянам РФ, які затримували заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, пред’являли йому обвинувачення та ініціювали арешт.
  • Заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, звільнили від кримінальної відповідальності і відправили до Туреччини, звідки вони вирушили до Києва.
  • Російський адвокат Микола Полозов оскаржив відмови Тверського районного суду Москви прийняти до розгляду позови заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова до АП РФ з вимогою розсекретити документи про їх помилування.