У жовтні Україна покриє радіосигналом весь окупований Крим

Новини
Чаплинська телерадіовежа в Херсонській області Фото: Facebook Сергій Костинський

У жовтні Україна покриє радіосигналом весь окупований Крим.

Про це повідомив колишній член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский.

«У жовтні потужність ефірного мовлення Радіо Крим Реалії на територію Криму збільшиться у 2,5 рази. Сигналом української радіостанції на частоті 648 АМ буде охоплено майже весь півострів. Минулого року Радіо Крим Реалії (ГО «Радіо Кримських Громад») отримало підтримку від Посольства США U.S. Embassy Kyiv Ukraine щодо придбання потужного АМ-передавача для ефірного мовлення на територію Криму – з Чонгарської щогли.

Наразі передавач, що має потужність 25 кВт, вже радіостанцією придбаний. Мовник займається оформленням відповідних документів: спочатку в УДЦР, потім – в Національній раді. Фактичне мовлення радіостанції з нового передавача з Чонгара в напрямку Криму розпочнеться в жовтні», – написав Костинський.

Нагадаємо:

  • 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.
  • З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК «Атлант-СВ» г. Киев, 101,4 МГц), радіо «Крим.Реаліі» (ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).
  • 4 липня 2019 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення видати дозволи на тимчасове мовлення на окупованих частинах Донбасу і в окупованому Криму ЗМІ, у яких термін дії попередніх дозволів завершувався.
  • Про те, як Росія глушить український телерадіосигнал на окупованій території Криму і яке обладнання для цього використовується, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Пересувні глушилки українського слова».