Нацрада дозволила тимчасове мовлення українських ЗМІ на Донбасі і в Криму

Новини
Телерадіовежа на горі Карачун біля Краматорська Донецької області, відновлена в грудні 2016 р Фото: president.gov.ua

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 липня прийняла рішення видати дозволи на тимчасове мовлення на окупованих частинах Донбасу і в окупованому Криму ЗМІ, у яких термін дії попередніх дозволів завершувався. Також були видані нові дозволи на тимчасове мовлення.

Про це повідомляє прес-служба Нацради, пише Центр журналістських розслідувань.

Дозволи видані таким телерадіоорганізаціям: Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України (позивні «Армія FM – військове радіо»); ТОВ «ТРК «Радіо-Ера», (позивні «Радіо НВ»), ПАТ «НСТУ» (логотип «UA: Перший», «UA: Донбас»); КК «Телебачення і радіомовлення ЮТАР (позивні «KISS FM»); ТОВ «ТРК «Медіа Маркет» (позивні «Хіт ФМ»); ПАТ «НСТУ» (логотипи «UA: Перший», «UA: Культура», «UA: Донбас», «UA: Крим», «UA: Херсон») і іншим.

Детальніше зі списком ЗМІ, які отримали тимчасовий дозвіл на мовлення, можна ознайомитися тут.

Вони отримали право мовити у таких населених пунктах: у Донецькій області: Авдіївка, Бахмут, Волноваха, Гірник, Дружківка, Костянтинівка, КПВВ «Мар’їнка», Краматорськ, Новотроїцьке, Маріуполь, Покровск; в Луганській області: Бахмутівка, Лисичанськ, Новотошківське, Підгорівка, Попасна, КПВВ «Станиця Луганська», Старобільськ, Сватове, Широке, Щастя; в Херсонській області: Генічеськ, Скадовськ, Чаплинка.

  • Командування ООС звернулося до Нацради з питань телебачення і радіомовлення із закликом якомога швидше відновити мовлення «Армія FM» та інших україномовних каналів на території Донецької, Луганської областей і АР Крим.
  • 17 березня в Херсонській області в селі Чонгар біля адмінкордону з Кримом відкрили 150-метрову телекомунікаційну вежу, яка забезпечить трансляцію українських телевізійних і радіосигналів на територію тимчасово окупованого півострова і на південні райони області.
  • З вишки запущено мовлення чотирьох українських радіостанцій: «Українське радіо» (100,7 МГц), радіо «Мейдан» (ТОВ «ТК «Атлант-СВ» г. Киев, 101,4 МГц), радіо «Крим.Реаліі» (ГО «Радіо кримських громад», 105,4 МГц), «Херсон FM» (ТРО «Софія», 107,8 МГц).
  • В кінці липня 2017 року Нацрада з ТБ і РМ назвала п’ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на окупований Крим з вишки на Чонгарі. Зокрема, ними стали: UA: Крим (НГТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, «5 канал» і «Прямий» (Тоніс). Аудиторію телеканалів складуть більше 200 тисяч кримчан.