Суд обирає запобіжний захід колишньому лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку (трансляція)

Новини
Сергій Стерненко, фото: Facebook

Шевченківський районний суд Києва обирає запобіжний захід колишньому лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку.

hromadske веде пряму трансляцію з місця події.

За словами журналіста hromadske, до зали суду, де мають обирати запобіжний захід, не пускають ні журналістів, ні операторів, хоча ще вчора пускали.

Напередодні Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Слідчі ставлять під сумнів версію про самозахист Стерненка через «подальші дії» після ударів активіста.

В СБУ кажуть, що оскільки один із нападників на Стерненка Іван Кузнецов втік із місця події, напад на Стерненка вважається закінченим — його життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Проте Стерненко побіг за Кузнецовим, наздогнав його і завдав декількох поранень, зокрема удар ножем у серце, який і призвів до смерті.

Також вони зазначають, що тіло Кузнецова знайшли майже за 100 метрів від місця першої сутички тому вважають заяви про те, що Стерненко поранив його під час самооборони, неправдивими.

Екс-політв’язень, активіст Володимир Балух постраждав на акції в підтримку Сергія Стерненко. Він повідомив що його били представники правоохоронних органів, після того як відмовилися випускати із залу засідання.

На питання, що сталося з ним, Балух відповів кореспонденту Hromadske що його «мусори побили». Уточнюючи, як це сталося, активіст розповів, що «спочатку впустили за посвідченням, потім не випустили і всередині там били тільки що».

  • У ніч проти 25 травня 2018 року екслідер одеського «Правого сектору» Сергій Стерненко заявив про замах на нього з боку двох чоловіків та оприлюднив відео, на якому видно, як він затримав одного з них. Обороняючись, Стерненко завдав удару ножем, від якого нападник, Іван Кузнєцов, невдовзі помер.
  • Поліція затримала другого фігуранта, встановила особу загиблого та розслідує інцидент як умисне вбивство, замах на умисне вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Однак уже 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.