Держприкордонслужба відновила пропуск іноземців в Україну

Новини
Пункт пропуску через держкордон Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба з 15 червня відновила пропуск іноземців в Україну. Їх пропускають на українську територію за згодою на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома».

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Як зазначається, згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України №477 від 12 червня 2020 року Держприкордонслужба України відновила пропуск іноземців на в’їзд в Україну.

Водночас, вказали у відомстві, згідно з вимогами постанови КМУ від 12 червня 2020 року №480 забороняється перетин державного кордону іноземцями без поліса страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією.

Наразі прикордонне відомство України очікує на надходження від міністерства охорони здоров’я «Переліку держав із значним поширенням COVID-19». До надходження такого переліку на територію України будуть пропускати іноземців, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома».

Для прийняття рішення щодо обсервації іноземців, які не дали згоди на самоізоляцію, прикордонники будуть інформувати компетентні органи.

Нагадаємо:

  • Україна з 15 червня відновила міжнародне пасажирське авіасполучення. Після трьох місяців карантину в країні запрацювало 15 аеропортів.