Мережа магазинів «АЛЛО» відмовилась від використання мап, де Крим зображений окремо від України – Джапарова

Новини
Скріншот сайту allo.ua

Мережа магазинів «АЛЛО» відмовилась від використання мап сервісу OpenStreetMap, які зображають незаконно окупований Росією Крим окремо від України, а також закликала інші компанії не використовувати цей сервіс.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Єміне Джапарова на своїй сторінці у Facebook.

«АЛЛО, Крим – це Україна:) Компанія швидко відпрацювала питання та відреагувала із закликом до інших відмовитись від використання мап, що бачать Крим з точки зору політичної кон’юнктури, а не міжнародного права», – написала Джапарова.

Раніше вона опублікували пост, в якому повідомила, що мережа магазинів «АЛЛО» використовує мапу, де окупований Крим зображений окремо від України, та позначений як «Республіка Крим».

«На сайті магазину в розділі «мережа відділень» Крим позначено окремо від материкової України. Звернення ігноруються. Відписка в стилі «розглянемо, опрацюємо, повідомимо»», – зазначила заступниця міністра.

Після цього компанія «АЛЛО» виправила некоректну мапу, та заявила, що відмвилась від
використання сервісу OpenStreetMap, який зображує Крим некоректно.

«В застосунку АЛЛО вже давно були інтегровані карти Google та Apple, а у веб-версії все ще залишалася вбудована карта сервісу OpenStreetMap, яка некоректно відображає кордон між Автономною Республікою Крим і іншою частиною України. Сервіс OpenStreetMap використовують на своїх ресурсах багато українських компаній, у тому числі й зі сфери техно-рітейлу, партнери та конкуренти. Компанія АЛЛО закликає всіх відмовитися від використання некоректних карт на своїх ресурсах і спільно підтримувати позицію України щодо окупованих територій», – йдеться у повідомленні компанії на її сторінці у Facebook.

Мережа «АЛЛО» також подякувала Єміне Джапаровій за вказівку на некоректність карт на веб-версії сайту allo.uа, яку було виправлено.

Скріншот сайту allo.ua

Нагадаємо:

  • Авторитетне американське інформаційне агентство Bloomberg, яке раніше в своєму матеріалі опублікувало карту світу, на якій Крим був позначений іншим кольором, ніж Україна, після реакції українського посольства в США видалило карту з публікації.