Рада ЄС продовжила ще на рік кримські санкції

Новини
Фото: rnw.nl

Рада Євросоюзу 18 червня продовжила ще на рік – до 23 червня 2021 року – введені у відповідь на незаконну окупацію Криму і Севастополя Росією

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

«Сьогодні Рада прийняла рішення продовжити санкції, введені у зв’язку з незаконною анексією Криму і Севастополя Російською Федерацією, до 23 червня 2021 року», – йдеться в повідомленні.

Комітет постійних представників країн ЄС узгодив продовження санкцій Євросоюзу 10 червня.

Обмежувальні заходи, що застосовуються в даний час, включають заборони, націлені на імпорт товарів, що походять з Криму або Севастополя, в ЄС, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму або Севастополі. Крім того, під обмеження ЄС також підпадає експорт деяких товарів і технологій для кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки, дослідження і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів.

У повідомленні також згадується, що в заяві Високого представника у закордонних справах і політиці безпеки від імені ЄС від 16 березня 2020 року підкреслено, що ЄС як і раніше не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Раді Евросоюзу за продовження кримських санкцій.

«Сьогодні Рада ЄС продовжила до червня 2021 санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму. Вдячний за це рішення. Треба підвищувати тиск за порушення прав людини, «паспортизацію», запуск залізничного сполучення через Керченську протоку, незаконні голосування у Криму», – написав Кулеба у мікроблозі Twitter.

Нагадаємо:

  • Санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 20 червня 2019 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2020 року діючу заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму.