Міносвіти все підготувало для проведення ЗНО – Мандзій

Новини
Фото: Facebook Український центр оцінювання якості освіти

Міністерство освіти та науки України все підготувало до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в умовах карантиину, яке проходитиме з 25 червня до 17 липня.

Про це 19 липня заявила тимчасова виконувачка обов’язків міністерки Любомира Мандзій під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію телеканалу Рада.

«ЗНО буде відбуватися у безпечних умовах відповідно до рекомендацій головного державного санітарного лікаря України. Зараз у нас все готово для проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня», – сказала Мандзій.

Вона зазначила, що у 2020 році на основну сесію ЗНО зареєструвалися 379 493 учасники, які обрали 1 227 154 тестувань. Для всіх учасників Український Центр оцінювання якості освіти підготував 82 890 аудиторій у 5 188 пунктах тестування.

«Щоб тестування пройшло в безпечних умовах, спільно з партнерами закуплено та доставлено в області 3 230 104 медичні маски, 3250 безконтактних термометрів, 11 630 комплектів для захисту медиків, 104 382 літри антисептиків і 28 100 літри дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь», – вказала очільниця міністерства.

Вона додала, що для проведення ЗНО залучено 242 650 працівників і 11 630 медиків.

За словами Мандзій, у 17 областей вже доставили засоби індивідуального захисту та безпеки у всі пункти тестування і готові до перевірки Держпродспоживслужби. Сім інших областей та Київ закінчують довезення необхідних засобів у п’ятницю та у понеділок.

«Ми розробили алгоритм дій щодо безпечного проведення та довезення учасників ЗНО. В особистих кабінетах учасників розміщенні відеоінструкції щодо правил проходження ЗНО», – розповіла вона.

Вона нагадала, що учасникам ЗНО необхідно буде дотримуватись соціальної дистанції та інших обмежень.

«На вході всім учасникам буде проводитись термометрія та оцінка на ознаки гострого респіраторного захворювання, всі отримають маски та зможуть продезінфікувати руки», — пояснила Мандзій.

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.