На Донбасі окупанти використовують у «сірій зоні» вздовж лінії зіткнення прибулих з РФ снайперів – ГУР

Новини

На Донбасі командування російських окупаційних військ продовжує активно використовувати у «сірій зоні» вздовж лінії зіткнення снайперів, які прибули з Росії.

Про це повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ продовжує активно застосовувати снайперів на передових позиціях з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів РФ вздовж всієї лінії зіткнення, у тому числі з виходом снайперських пар у «сіру зону»»», – сказав Гуцуляк.

Він вказав, що ці дії противник проводить з метою деморалізації особового складу підрозділів Об’єднаних сил, нанесення втрат та провокування вогню у відповідь.

«Для реалізації своїх задумів російське окупаційне командування залучає додаткові снайперські пари Збройних сил РФ, які не належать до штатних підрозділів 1-го і 2-го армійських корпусів окупантів та прибувають на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону», – зазначив Гуцуляк.

Нагадаємо:

  • За інформацією ГУР Міноборони України, командування російських окупаційних військ на окупованому Донбасі підсилює підрозділи 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних Сил РФ мобільними снайперським групами.
  • Росія перекинула на Донбас групи кадрових військових інструкторів, які будуть тренувати розвідників, саперів і снайперів зі складу 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ, які дислокуються на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.