Проведення ЗНО в Україні можливо – МОЗ

Новини
Фото: ZN.UA

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ході прес-брифінгу в Києві у вівторок заявив, що проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Україні можливо.

За його словами, в Україні в даний час показник кількості активних хворих на COVID-19 становить близько 48 на 100 тисяч населення, тому проведення Зовнішнього незалежного оцінювання можливо.

«І показник, який встановлений комісією з ТЕБ та НС (60 на 100 тис. населення) не перевищено, тому проведення ЗНО відбудеться», – сказав він.

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.
  • Президент Володимир Зеленський ініціює внесення змін до закону «Про вищу освіту» для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму: зміни передбачатимуть, що діти з цих територій матимуть змогу вступати до вишів без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз.