Повені у Західній Україні: тисячі підтоплених будинків, сотні пошкоджених мостів

Новини
Фото: ДСНС

У Західній Україні тривають повені, викликані сильними дощами, які привели до розливів річок.

За даними ДСНС України, в 84 населених пунктах Івано-Франківської області підтоплено: понад 800 домогосподарств; 23 пішохідних та 13 автомобільних мостів; розмито понад 15 км доріг; відбулося дев’ять зсувів; зруйновано 280 метрів берегоукріплень; з 29-ю населеними пунктами відсутнє дорожнє сполучення.

Рятувальники евакуювали 307 осіб, з них 48 дітей, допомогли з буксируванням із зони затоплення водіям чотирьох транспортних засобів, в яких знаходилося сім чоловік і дві собаки.

 

В вертоліт ГСЧС Eurocopter Н225 завантажили 2150 кг продуктів харчування (борошно, цукор, крупи, хліб) для мешканців Верховинського району, з якими немає транспортного сполучення.

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів розповів про загибель двох осіб у Верховинському районі. Ще одна людина вважається зниклою без вісті.

У Закарпатській області підтопило 70 дворогосподарств: 65 в селищі Ясіня і п’ять в Рахові. У Рахівському районі відбулися переливи через автодороги. Також підтоплено 40 га пасовищ між селами Сокирниця і Стеблівка Хустського району.