Зеленський в аеропорту Херсона пообіцяв повернути Крим

Новини
Фото: khersonmasternews.com.ua

Президент України Володимир Зеленський 26 червня з робочим візитом прилетів до Херсона. На аеродромі його зустрів колишній політв’язень Кремля, кримськотатарський активіст Едем Бекіров.

Він вручив президенту кримськотатарський прапор і висловив надію, що глава української держави підніме його в звільненому від окупантів Криму. Зеленський привітав Бекирова з Днем кримськотатарського прапора. Зеленський пообіцяв зберегти кримськотатарський прапор у себе в кабінеті, щоб «не забувати про Крим».

Активіст закликав президента створити кримськотатарську національно-територіальну автономію і сприяти звільненню політв’язнів-кримських татар.

Як пише УНІАН, пізніше Зеленський привітав всіх українців, в першу чергу кримських татар, з Днем кримськотатарського прапора. «Ми всіх повернемо – і Крим повернемо, і людей повернемо. Ми в це віримо шалено», – заявив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку до Херсонської області, де ознайомиться з перебігом будівництва та реконструкції об’єктів інфраструктури в рамках реалізації програми «Велике будівництво».

«Глава держави ознайомиться з перебігом реконструкції аеропорту «Херсон». Володимир Зеленський візьме участь у підписанні угоди щодо передачі в концесію майна державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт» і майна державного підприємства «Адміністрація морських портів України», – повідомляє у п’ятницю прес-служба глави держави.

Зеленський також візьме участь у роботі круглого столу з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Херсонської області.

  • У Херсоні журналісти, яких не акредитували на зустріч з Володимиром Зеленським, почали страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують порожні сторінки, а мережею поширюють негативні відгуки щодо візиту президента.