Окупанти блокують КПВВ у Донецькій області, працює лише КПВВ «Станиця Луганська» – Держприкордонслужба

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

На Донбасі окупанти блокують роботу всіх КПВВ в Донецькій області. На лінії розмежування пропуск громадян здійснюється лише у КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«З 11 червня бойовики блокують роботу КПВВ «Мар’їнка», а з 28 червня КПВВ «Новотроїцьке». Пропуск здійснюється лише у «Станиці Луганській»», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що згідно з вимогами наказу Командувача об’єднаних сил, контрольно-пропускні операції в КПВВ «Новотроїцьке» здійснюються щоденно на виїзд до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на в’їзд до контрольованої території – з 7:00 до 20:00, а в КПВВ «Мар’їнка» – щоденно з 11:00 до 14:00. Проте, ці дорожні коридори наразі заблоковані бойовиками незаконних збройних формувань.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» пропуск громадян в пішому порядку через лінію розмежування здійснюється щоденно на вихід до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на вхід до контрольованої території – з 7:00 до 20:00. Зокрема 29 червня цей КПВВ перетнуло понад 800 осіб.

Пропускні операції в КПВВ «Майорське» та «Гнутове» на даний час не здійснюються.

Як повідомлялось, «влада» так званої «ДНР» з 28 червня закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину. Причина закриття – нібито погіршення ситуації з пандемією коронавірусу на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • З 28 червня «влада» так званої «ДНР» закрила єдиний працюючий на території Донецької області КПВВ «Оленівка» на лінії розмежування, який знаходиться навпроти українського КПВВ «Новотроїцьке» і був відкритий лише 22 червня після тримісячної перерви в роботі через введення карантину. Причина закриття – нібито погіршення ситуації з пандемією коронавірусу на підконтрольній Україні території.
  • Кабмін вніс зміни до постанови, якою регулюється порядок самоізоляції та обсервації громадян, які перетинають КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом. Зокрема, передбачено припинення самоізоляції та обсервації особи у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який отримано після перетину КПВВ. Аналогічний порядок передбачений і для громадян, які перетинають державний кордон України.