В Одесі Приморський райсуд уп’ятнадцяте відклав засідання у справі Ігоря Павловського

Новини
Ігор Павловський Фото: hromadske

В Одесі не відбулося заплановане на 30 червня засідання Приморського районного суду за обвинуваченням Ігоря Павловського у приховуванні злочину – нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, внаслідок якого вона загинула. Підстава вже п’ятнадцятого перенесення судового засідання у провадженні щодо Павловського – його погане самопочуття.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на коментар Ольги Веретільник, адвокатки батька Катерини Віктора Гандзюка.

«Судове засідання вчергове було перенесене через те, що обвинувачений Ігор Павловський направив до суду заяву про те, що в нього гіпертонічний криз», – розповіла Веретільник.

Заяву про погане самопочуття Павловський передав через прокурора. Адвокат обвинуваченого Володимир Сергет не вийшов на зв’язок з технічних причин, хоча й прибув для участі до Херсонського міського суду.

Також Ольга Веретільник повідомила, що під час засідання стало відомо, що суддя Дмитро Осіїк не отримав відповідь на звернення до СІЗО, в якому утримується під вартою Павловський. Минулого разу суддя направив запит, в якому питав про те, чи дійсно обвинувачений перебуває у такому стані, що не може брати участь у судових засіданнях. Суддя направить повторний запит.

Перше засідання у справі було заплановано на 16 серпня 2019 року. З того часу жодного разу слухання у справі не відбулося. БСІ детально розписувало причини відкладень судових засідань.

Віктор Гандзюк досі не визнаний потерпілою стороною у провадженні за обвинуваченням Ігоря Павловського.

Нагадаємо:

  • Ігор Павловський обвинувачується за ст.396 Кримінального кодексу України (приховування злочину) щодо нападу на Катерину Гандзюк. Він підписав угоду про визнання винуватості зі слідством, однак суд так і не зміг розглянути та затвердити угоду.
  • Адвокат Павловського Володимир Сергет заявив, що його клієнт підписав угоду про визнання винуватості під тиском. Ця угода передбачала, що Павловський має дати покази щодо замовника нападу на Катерину Гандзюк. Слідство вважає, що замовником нападу є голова Херсонської облради Владислав Мангер. За словами адвоката Сергета, Павловський не свідчив проти Мангера.
  • Детально про те, як Ігор Павловський із підозрюваного у співорганізації нападу на Катерину Гандзюк став обвинуваченим у приховуванні злочину – у матеріалі «Ігор Павловський у «справі Гандзюк»: як вийти сухим із води».