УЦОЯО попередив про шахраїв, які продають в інтернеті нібито відповіді на тести ЗНО

Новини
Фото: УНІАН

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) попередив про шахраїв, які продають в інтернеті нібито відповіді на тести зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це повідомляється на сайті УЦОЯО.

«У мережі шахраї вже «зливають» відповіді на ЗНО-2020. Як і в попередні роки, соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями. Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми. Наприклад, для «переконливості» надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в УЦОЯО створено потужну систему захисту інформації на всіх етапах підготовки та проведення ЗНО. Укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.

Також у центрі вказали, що деякі шахраї неправомірно ставлять логотип організації на свій сумнівний контент. За зміст таких матеріалів УЦОЯО відповідальності не несе.

«Аби не стати жертвами шахраїв, робіть свій вибір свідомо, користуйтеся достовірними джерелами, критично оцінюйте інформацію», – наголосили в УЦОЯО.

Як повідомлялось, в Україні 25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Перший іспит абітурієнти складали із математики.

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.