РФ демонструє бажання зблизити позиції на переговорах по Донбассу – Резніков

Новини
Олексій Резніков Фото: investigator.org.ua

РФ демонструє бажання знайти зближення по Донбасу.

Про це розсказав віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Алексей Резніков, пішут Новости Донбасса.

«Я більш оптимістично дивлюся на ці речі. Так, це складно, але точно інша тональність, інша риторика. Демонструється представниками Російської Федерації бажання знайти можливість все-таки зблизити позиції», – сказав він.

При цьому Резніков не вважає, що переговори зайшли в глухий кут, оскільки процес ще йде.

«Тупик – це коли розійшлися і більше ніколи не хочуть сідати за стіл переговорів», – пояснив він. Політик сподівається, що буде ротація російських переговірників у мінській контактній групі, так як нинішні переговорники РФ «не можуть навчитися говорити «так», якщо шість років казали «ні».

За словами міністра, «компроміси можуть бути «по ряду позицій: питань взаємного звільнення утримуваних осіб, режиму припинення вогню, розмінування, будівництва нових пунктів пропуску на лінії розмежування, відкриття пропуску в Донецькій області, який знову закритий з боку бойовиків».

  • Олексій Резніков вважає, що українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях, треба максимально полегшити можливість придбання товарів українського виробництва.