РФ почала навчання в Криму із застосуванням усіх видів стрілецької зброї та БПЛА

Новини
Фото: Минобороны РФ

В окупованому Криму стартували двосторонні батальйонно-тактичні навчання з підрозділами армійського корпусу Чорноморського флоту Росії.

Про це повідомляє російське Міноборони.

«Військовослужбовці по черзі виконають завдання в наступі, обороні та переході в контратаку, при цьому вони будуть вести бойові стрільби з усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, озброєння бойових машин по мішенях, що імітують сили умовного противника. Для коригування вогню артилерійських підрозділів і ведення розвідки будуть активно застосовуватися безпілотні літальні апарати», – йдеться в повідомленні.

У Міноборони Росії уточнили, що до навчань залучили близько 500 військовослужбовців і більш ніж 70 одиниць техніки, зокрема танки Т-72Б3, бронетранспортери БТР-80 та БТР-82А.

  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що стратегічні командно-штабні навчання Збройних сил РФ «Кавказ-2020», активна фаза яких відбудеться в кінці вересня, підвищують загрозу відновлення Росією широкомасштабних бойових дій проти України.
  • Скібіцький також заявив, що Росія відпрацьовує план щодо застосування Збройних сил для створення сухопутного коридору в анексований Крим.
  • Командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа не виключає, що війська РФ спробують прорватися з окупованого Криму до Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.