Втрати Об’єднаних сил на Донбасі: троє бійців загинули, двоє – поранені

Новини

На Донбасі за минулу добу в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) загинули троє українських військовослужбовців, один боєць був поранений, ще один отримав бойову травму.

Про це повідомляє штаб ООС.

«За минулу добу, на превеликий жаль, троє наших мужніх захисників загинули, одного було поранено та ще один отримав бойове травмування», – йдеться у повідомленні.

13 липня збройні формування РФ 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

«Також під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця, поблизу селища Зайцеве, пересуваючись до місця загибелі нашого захисника евакуаційна група потрапила у заздалегідь підготовлену засідку окупантів. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл вже з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. На даний час тіла наших захисників перебувають на місці обстрілу та потребують евакуації», – зазначили в штабі ООС.

Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували окупантів відмовитись від продовження агресивних дій. За підтвердженими даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного та поранили двох загарбників.

Нагадаємо:

  • На Донбасі російські окупанти б’ють по українським позиціям з важкої артилерії. 12 липня в зоні ООС були поранені п’ятеро українських військовослужбовців, ще один отримав бойову травму. Крім того, внаслідок артобстрілу був пошкоджений приватний будинок в місті Авдіївка Донецької області.