У Криму з 15 липня скасована обов’язкова обсервація для громадян, що в’їжджають з материкової України

Новини
Фото: РИА Новости / Александр Полегенько

В окупованому Криму з 15 липня скасовано обов’язкову 14-денну обсервацію для громадян, що в’їжджають з материкової України, а також з-за кордону.

Відповідні поправки внесені в «указ глави Криму» Сергія Аксенова від 17 березня 2020 року про введення на півострові режиму підвищеної готовності через пандемію коронавірусу.

«Пункт 2 указу (про обов’язкову обсервацію тих, хто прибуває з-за кордону – ред.) визнати таким, що втратив чинність», – йдеться в документі.

Раніше всі, хто в’їжджав на півострів з материкової України через адмінмежу між Кримом і Херсонською областю, яку Росія вважає державним кордоном, спрямовували на обов’язкову 14-денну обсервацію.

З 15 червня в Криму була скасована обов’язкова обсервація громадян, які приїжджають на півострів з материкової Росії. При цьому на обсервацію направляли всіх громадян Росії або інших держав, які приїхали на півострів з-за кордону.

Нагадаємо:

  • За даними окупантів, за станом на 14 липня в Криму з початку пандемії офіційно зареєстровано 889 випадків COVID-19, 31 людей померли. У Севастополі підтверджено 282 випадки зараження коронавирусной інфекцією, 5 людей померли. Таким чином на Кримському півострові за весь період пандемії офіційно зареєстровано 1171 випадок захворювання COVID-19, померли 37 осіб. На думку експертів Кримської правозахисної групи, в Криму спотворюють статистику і приховують реальну кількість смертей від COVID-19.