«Моршинська» оскаржує використання торгової марки фірмами кримських колаборантів

Новини
Контрафактна мінеральна вода з Криму Фото: investigator.org.ua

Виробник мінеральної води ТМ “Моршинська” готує заяву до суду через незаконне використання торгової марки виробниками мінеральної води на тимчасово окупованій території АР Крим.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

Приватне акціонерне товариство Моршинський завод мінеральних вод “Оскар” вважає дії ООО “НИК” з випуску питної води під ТМ “Моршинська” грубим порушенням законодавства України, а саме – недобросовісною конкуренцією, порушенням прав на зареєстровану торгову марку, фальсифікацією продукції, порушенням порядку маркування продукції, сказано у відповіді на запит Центру журналістських розслідувань за підписом керівниці відділу комунікацій IDS Borjomi Ukraine Оксани Російської. 

“З боку МЗМВ «Оскар» 16.07.2020 р. подані відповідні заяви до Антимонопольного комітету України та Національної поліції України. Також компанією готується позовна заява до суду щодо захисту прав ТМ «Моршинська» від її незаконного використання на території АР Крим”, – сказано у відповіді МЗМВ «Оскар».

У розслідуванні Центру журналістських розслідувань “Пити подано: фальшива мінералка для Криму” йдеться про зв’язок бізнесменів, що випускають питну воду з незаконним використанням українських торгових марок, із учасниками окупації Криму, російськими пропагандистами та чиновниками російського уряду.

Нагадаємо: 

  • Виробництво мінеральної води під фальсифікованими українськими брендами налагоджено в окупованому Криму. 
  • До незаконного бізнесу з фальсифікації української питної води причетний діловий партнер керівника пропагандистського інформагентства «НьюсФронт» Костянтина Книріка.