Зеленський відреагував на підпал будинку голови Центру протидії корупції Шабуніна

Новини

Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал будинку глави правління і співзасновника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна.

Про це президент написав у Telegram.

«Батьківська хата активіста Віталія Шабуніна, що була цинічно підпалена, – явна ознака того, що наше суспільство не може прийти в себе після численних трагедій і соціальних потрясінь. Не може відмовитися від нецивілізованих форм з’ясування відносин. Не може перестати грати в демонстративне насильство», – написав він.

На переконання Зеленського, Україна повинна вже виходити з епохи конфліктів.

«Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади і особливо на наші правоохоронні органи. На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн», – зазначив президент.

Він упевнений, що потрібні оперативні та професійні відповіді від правоохоронних органів. Він очікує, що правоохоронці «швидко розберуться і дадуть всі крапки над «і».

Також Зеленський заявив, що співчуває Шабунін та «всім тим співгромадянам, які через свою громадянську позицію потрапляють в такі неприємні ситуації».

  • Голова правління та співзасновник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що його будинок підпалили, минулося без жертв.
  • На місці пожежі у будинку голови ЦПК Віталія Шабуніна знайшли залишки вибухівки.