На Луганщині КПВВ в Щасті і Золотому на лінії розмежування планують відкрити за чотири місяці – Мінреінтеграції

Новини
Фото: focus.ua

В рамках засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі досягнута домовленість про відкриття двох додаткових КПВВ в Щасті і Золотому Луганської області. Планується їх облаштувати протягом чотирьох місяців.

Про це повідомив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський в ефірі телеканалу «ДОМ», передає Центр журналістських розслідувань.

«У Золотому з української сторони вже побудовані певні комплекси будівель і споруд для режимної території, сервісної території, де люди зможуть отримувати певні послуги. А також мова йде про Щастя. Буквально на цьому тижні в робочій групі, до якої увійшли представники і Мінреінтеграції, і інших, перш за все, місцевих, органів влади, визначають місце разом з військовими, де саме можна буде облаштувати і режимну територію, і сервісну територію для наших громадян», – сказав Замлинський.

Він зазначив, що в рамках ТКГ були визначені терміни відкриття цих двох КПВВ протягом чотирьох місяців.

«Ми очікуємо, що за чотири місяці окупаційна адміністрація все-таки виконає свої зобов’язання і змонтує або побудує комплекс будівель і споруд, щоб наші громадяни могли зайти на підконтрольну українському уряду територію і отримати там всі необхідні послуги», – додав заступник міністра.

За його словами, перелік можливостей і послуг КПВВ буде розширюватися. Також розглядається можливість організації міжміських і міжобласних пасажирських перевезень прямо з КПВВ.

Єдиний в Луганській області автомобільний КПВВ «Золоте» на лінії розмежування був закритий в 2016 році. Зараз на Луганщині працює лише пішохідний КПВВ «Станиця Луганська».

Нагадаємо:

  • У травні 20202 року віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що Україна вважає за необхідне збільшити кількість КПВВ на Донбасі, щоб спростити місцевим жителям можливість перетинати лінію розмежування, особливо в Луганській області. За його словами, це питання постійно піднімається на переговорах ТКГ в Мінську і багато в чому залежить від представників окупованих територій.
  • У так званій «ЛНР» закінчуються роботи по обладнанню ще двох автомобільних КПВВ на лінії розмежування в Луганській області, де зараз працює лише пішохідний КПВВ «Станиця Луганська». У свою чергу, в «ДНР» закінчують реконструкцію КПВВ «Олександрівка» і «Горлівка» в Донецькій області, де поки час від часу відкривається пропуск лише на КПВВ «Оленівка».