Netflix знімає свій перший фільм в Україні: у головній ролі Жан-Клод Ван Дамм

Новини
Актор Жан-Клод Ван Дамм і міністр культура Олександ Ткаченко Фото: Facebook Олександр Ткаченко

Один з лідерів світового сервісу відеопрокату, компанія Netflix знімає свій перший художній фільм в Україні. Серед головних акторів комедійної стрічки The Last Mercenary (Останній найманець) – актори Жан-Клод Ван Дамм і Албан Іванов.

Про це повідомив міністр культури України Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

«Netflix знімає свій перший фільм в Україні! На вихідних познайомився з командою проекту і нарешті можу розповісти про такі круті новини:) Це комедійний бойовик про політичні інтриги на державному рівні – «The Last Mercenary». Левова частина зйомок відбудеться у Києві. Також зніматимуть у Парижі. За сюжетом події розгортатимуться у Франції. Серед головних акторів – Жан-Клод Ван Дамм і Албан Іванов», – написав Ткаченко.

Він зазначив, що головні відповідальні за частину зйомок в Україні – міжнародна кінокомпанія Apple Tree і вітчизняна Star Media.

«До речі, зйомки вже стартували і триватимуть до осені. Сподіваюсь, стрічка стане ще й першою, яка отримає рібейти в Україні», – додав міністр.

Він також повідомив, що продюсерами кінострічки є Влад Ряшин, Жан-Шарль Леві и Оліас Барко. Режисер – Девід Шарон, а оператор-постановник Т’єррі Арбогаст.

«Ну що, тепер у українців є ще більше приводів оформити підписку на сервіс. Цікаво ж подивитися, як Україна перетвориться на Францію. Ну а ми разом з Жаном-Клодом тримаємо кулаки, щоб динаміка міжнародних зйомок у нас тільки зростала. Готові зустрічати зарубіжних кінопродюсерів!», – наголосив Ткаченко.

Нагадаємо:

  • В червні 2020 року Голлівуд вперше придбав український фільм. Один з найбільших у світі американський дистриб’ютор Lionsgate придбав права на англомовний трилер «Let it Snow» (Нехай сніжить), який зняв український режисер Станіслав Капралов. Головну роль у стрічці виконує відома актриса українського походження, яка мешкає в США, Іванна Сахно.