США перекинуть у Польщу 1000 військових

Новини

За результатами переговорів Вашингтон і Варшава вирішили, що до Польщі вирушить ще 1000 військових зі США.

Про це заявив глава Пентагону Марк Еспер, пише Financial Times.

«Угода про посилену оборонну співпрацю дозволить збільшити постійну ротаційну присутність США приблизно на 1000 осіб, включно з передовими елементи штабу V корпусу армії США і штабу дивізії, наглядовими і розвідувальними можливостями, а також інфраструктурою для підтримки бойової групи бронетанкової бригади і бригади бойової авіації», – заявив глава Пентагону.

Нині в Польщі перебувають 4500 американських військових. Збільшення їхньої кількості дозволить зміцнити НАТО і посилити стримування Росії, вважають у Пентагоні.

«Передова присутність у Польщі на східному фланзі НАТО підвищить нашу стратегічну та оперативну гнучкість», – зазначив Еспер.

Марк Еспер, фото: АР

Нагадаємо:

  • 1 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн. доларів. У квітні 2018 року ПТРК Javelin були доставлені в Україну.
  • На початку жовтня 2019 року Державний департамент США затвердив продаж Україні 150 ракет до переносних ПТРК Raytheon Co Javelin і пов’язаного з ними обладнання на суму до 39,2 млн доларів.
  • В кінці грудня 2019 року Україна уклала новий контракт з США на поставку другої партії ПТРК Javelin завдяки закупівлям, здійсненим безпосередньо Міноборони України за програмою Пентагону «Міжнародні військові продажу» (Foreign Military Sales, FMS).
  • У лютому 2020 року Міністерство оборони США уклало новий контракт на виробництво протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin для країн-партнерів, зокрема і для України.