За добу після закриття КПВВ адмінкордон з Кримом перетнули 358 громадян – прикордонники

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: genichesk.ipc.org.ua

За добу, що минула після закриття КПВВ, адмінкордон з тимчасово окупованим Кримом перетнули 358 громадян, 52 з них були пропущені на гуманітарних підставах.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

Прикордонники нагадали, що у відповідності з Розпорядженням Кабміну України № 979-р з 08:00 9 серпня роботу КПВВ на адмінмежі з півостровом на час карантину тимчасово призупинено з метою запобігання поширенню в Україні хвороби COVID-19. Наразі КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» працюють в обмеженому режимі.

«Протягом минулої доби через адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом прослідували 358 громадянин, з яких 201 – на тимчасово окуповану територію та 157 – на материкову частину України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у взаємодії з міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представництвом президента України в Автономній Республіці Крим та представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в АРК та Севастополі прикордонники прийняли окремі рішення та встановленим порядком пропустили через адмінкордон 52 громадянина з гуманітарною метою.

Нагадаємо:

  • 8 серпня Кабмін України прийняв рішення з 9 до 30 серпня тимчасово обмежити роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом в зв’язку з ростом числа випадків діагностування інфікування COVID-19 на півострові.
  • У ніч на 9 серпня на українських КПВВ з боку окупованого Криму утворилася черга в кілька сотень людей на виїзд з півострова. Люди поспішали виїхати з Криму до початку дії рішення Кабміну про тимчасове закриття КПВВ.
  • Представництво президента України в АРК опублікувало перелік можливих гуманітарних підстав для перетиу КПВВ на адмінкордоні з Кримом. Рішення про перетин КПВВ з гуманітарних підстав приймається Держприкордонслужбою за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.