Затримані у Білорусі волонтери «Восток SOS» Васильєв і Реуцький вже на свободі

Новини
Правозахисники Євген Васильєв і Костянтин Рєуцький Фото: Facebook Восток SOS

Затримані у Білорусі силовиками волонтери української правозахисної організації «Восток SOS» Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький вже на свободі і прямують до посольства України у Мінську.

Про це повідомила у Facebook дружина Реуцького Олександра Дворецька, координаторка напрямку гуманітарної та інформаційної політики на тимчасово окупованих територіях Офісу з розробки гуманітарної політики України та членкиня правління «Восток SOS».

«Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький на свободі. Ідуть в Посольство України в РБ. Деталі згодом», – написала Дворецька.

Нагадаємо:

  • 12 серпня в Мінську білоруські силовики затримали волонтерів правозахисної організації «Восток SOS» Костянтина Рєуцького і Євгенія Васильєва. Українські правозахисники прибули до Білорусі в рамках місії з надання допомоги своїм білоруським колегам, яким належить виконати велику роботу в зв’язку з арештами громадян під час масових акцій протесту з приводу президентських виборів 9 серпня. Українські правозахисні організації стурбовані долею колег і вимагають від влади Білорусі негайно їх звільнити.
  • 13 серпня українські дипломати продовжили пошук затриманих Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва у закладах тимчасового утримання столиці Білорусі, однак встановити їх місцезнаходження не вдалось. Офіційні органи Білорусі не надають інформації про затриманих українців.