До Києва наступного тижня прибуде баржа компанії «Нібулон» з херсонськими кавунами

Новини
Фото: nibulon.com

У Херсонській області у місті Гола Пристань на вантажному причалі філії «Голопристанська» ТОВ СП «Нібулон» завантажують близько 300 тонн херсонських кавунів на баржу, яка наступного тижня доставить солодкий вантаж до Києва.

Про це повідомляє компанія «Нібулон», якій належить несамохідне судно.

На Київщині кавуни вивантажать на перевантажувальному терміналі «Нібулона» у Переяславі та доставлять до торгових мереж столиці, а судно завантажать зерном. Солодкі ягоди з Півдня України можна буде придбати в торгових точках мережі «Сільпо» «Fozzy Group».

Четвертий рік поспіль «Нібулон» власним флотом відправляє смачні херсонські кавуни до Києва.

Фото: nibulon.com

Ця історія розпочалася у 2017 році, коли компанія долучилася до пілотного проєкту Агентства США з міжнародної допомоги USAID «Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодово-овочевої продукції». Так, уперше за останні 15 років від причалу у Голій Пристані відчалило несамохідне судно з 300 тоннами солодкої ягод, які були нарозхват у столичних супермаркетах.

«Щоб були зрозумілі переваги транспортування продукції водним транспортом, слід прослідкувати весь логістичний ланцюжок. Зібрані на полі кавуни обережно вручну складають у картонні контейнери євростандарту, розміщені на піддонах у вантажівці. На річковому терміналі в Голій Пристані краном завантажують піддони на дно несамохідного судна. У закритому судні водним шляхом, на якому немає ям та вибоїн, обережно і чітко за графіком «Нібулон» доставляє неушкоджений товар у порт призначення. Там так само піддони з контейнерами розвантажують краном і відразу завантажують у рефрижератори. За декілька годин ці кавуни вже в торговельному залі радують покупців», – розповіли у компанії.

Фото: nibulon.com

Такий шлях доставки овочів і фруктів із півдня України на північ значно зменшує їх втрати і допомагає в розширенні ринків збуту сезонної продукції. Коли кавуни вантажаться насипом, 10-13% продукції зазнає механічних пошкоджень, не витримуються стандарти пакування та транспортування.

«Нібулон» завдяки створеній ефективній логістичній інфраструктурі здатен здійснювати мінімум 50 рейсів по 1000 тонн – це 50 тис. тонн різноманітної сільгосппродукції за сезон, яку компанія може переорієнтувати з доріг України на річковий транспорт, більш економічно вигідний й екологічний.

Нагадаємо:

  • 26 серпня 2019 року баржа компанії «Нібулон» з херсонськими кавунами вирушила до Києва. На неї завантажили 400 тонн солодкої ягоди. У столицю кавунова баржа прибула 22 серпня.