Українка з Алушти переспівала пісню «Гузель Къырым» українською

Новини
Віолетта Кукуруза Фото: youtube

Шістнадцятирічна переселенка з Алушти (окупований Крим) Віолетта Кукуруза записала кліп на кримськотатарську пісню «Гузель Къырым» у власному перекладі українською мовою. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Кліп із піснею «Мій коханий Крим» викладений на каналі Віолетти Кукурузи в Youtube 21 серпня 2020 року. 

«Віолетта Кукуруза – талановита в усьому! Знаючи її з дитинства, я можу це стверджувати! В Алушті, звідки вона родом, вона займалася бальними танцями, айкідо, малювала, співала», – написав про виконавицю пісні кримськотатарський громадський і культурний діяч Сеіт-Яг’я Казаков на своїй сторінці у Facebook. 

За словами Казакова, наразі Віолетта Кукуруза живе в Києві. Вона вчилася в Америці, пише вірші, співає, займається фотографією і акторською майстерністю.

«Нещодавно вона записала пісню «Гузель Кирим», поряд з кримськотатарським текстом в ній звучить і український, рядки якого вона написала сама. Сьогодні на міжнародному конкурсі, пісня прозвучала по особливому тепло і виразно», – написав Сеіт-Яг’я Казаков.

Він закликав підтримати Віолетту Кукурузу у змаганні за приз глядацьких симпатій на фестивалі української культури «Ucrania Fest-2020». 

Нагадаємо:

  • В жовтні 2019 року кримські діти різних національностей, учні викладачки вокалу Юлії Качули з Сімферополя записали відео української версії в сучасній обробці відомої кримськотатарської пісні Güzel Qırım (Прекрасний Крим).