На Херсонщині поблизу Криму підрозділи ППО провели навчання з відбиття повітряних нападів

Новини
ЗРК «Бук-М1» Фото: Facebook Командування об'єднаних сил ЗС України

На одному з полігонів бойової підготовки у Херсонській області неподалік окупованого Криму пройшли навчання підрозділів протиповітряної оборони з відбиття повітряних нападів розрахунками зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» та «Оса-АКМ».

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Як зазначається, в районі відповідальності угрупування військ, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та несуть бойову службу на півдні України, проведено перевірку готовності сил та засобів протиповітряної оборони вчасно реагувати на повітряний напад.

ЗРК «Оса-АКМ» Фото: Facebook Командування об’єднаних сил ЗС України

«Завдання для військових були звичні: марш, своєчасне прибуття у визначений район, розгортання комплексів, пошук і умовне знищення повітряних цілей. Але бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів намагалися уникати шаблонності, діяти непередбачувано для противника. В ході бойової роботи у пригоді ставав досвід війни на сході країни», – зазначив командувач об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв.

ЗРК «Бук-М1» Фото: Facebook Командування об’єднаних сил ЗС України

Навчання мали на меті перевірити вишкіл екіпажів і розрахунків зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» та «Оса-АКМ», майстерність володіння тактичними прийомами ведення протиповітряного бою.

ЗРК «Оса-АКМ» Фото: Facebook Командування об’єднаних сил ЗС України

Як вказали у Командуванні, в ході перевірки захисники повітряного простору впевнено продемонстрували вміння будувати багаторівневу система протиповітряної оборони в районі виконання бойових завдань, а також здобувати та надавати на пункт управління відомості про засоби повітряного нападу.

ЗРК «Оса-АКМ» Фото: Facebook Командування об’єднаних сил ЗС України

«Перевірка бойових обслуг зенітно-ракетних комплексів вкотре засвідчила те, що повітряний простір півдня знаходиться під надійним контролем об’єднаних сил Збройних Сил України», – наголосив Наєв.

Нагадаємо:

  • В середині серпня 2020 року на одному з полігонів Херсонської області неподалік окупованого Криму військові провели навчання зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню «Смерч» та тактичних ракетних комплексів «Точка-У». Вже у вересні на Херсонщині пройдуть спільні командно-штабні навчання підрозділів територіальної оборони області з командуванням об’єднаних сил ЗС України.