На Херсонщині поблизу Криму пройшли навчання з ураження цілей комплексами «Смерч» та «Точка-У»

Новини
РСЗВ «Смерч» Фото: mil.gov.ua

На одному з полігонів Херсонської області неподалік окупованого Криму військові провели навчання зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню «Смерч» та тактичних ракетних комплексів «Точка-У». Вже у вересні на Херсонщині пройдуть спільні командно-штабні навчання підрозділів територіальної оборони області з командуванням об’єднаних сил ЗС України.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Як зазначається, польові тренування пройшли в умовах, максимально наближених до бойових. В лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність до ураження цілей.

«В угрупуванні військ, які боронять південь України, згідно плану, щодня тривають заходи бойової підготовки. Тому, саме завдяки гарним вмінням та навичкам наші воїни демонструють добрий вишкіл та високу професійну майстерність», – наголосив Командувач об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв.

За його словами, батареї і розрахунки РСЗВ «Смерч» та ракетних комплексів «Точка-У» швидко здійснили марш, зайняли вогневі позиції, розгорнулись і відпрацьовували точне наведення на цілі. Вже на завершення вони оперативно і швидко відійшли з позицій та вирушили до районів зосередження.

«В районах відповідальності Командування об’єднаних сил Збройних Сил обстановка стабільна та контрольована», – підкреслив Наєв.

В свою чергу як повідомляє міністерство оборони України, планом підготовки Збройних Сил України на 2020 навчальний рік вже у вересні передбачено проведення спільних командно-штабних навчань підрозділів територіальної оборони Херсонської області з командуванням об’єднаних сил ЗС України.

Навчання відбудуться під назвою «Об’єднані зусилля — 2020» у період з 17 по 26 вересня.

З метою якісної підготовки до спільних командно-штабних навчань, 10 серпня відбулась координаційна нарада, в якій взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, командувач територіальної оборони Командування Сухопутних військ ЗС України Анатолій Баргилевич, командувач військ оперативного командування «Південь» Ігор Палагнюк, військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату Ігор Буднік.

Нагадаємо:

  • 17 липня міністр оборони України Андрій Таран в ході виступу у Верховній Раді заявив, що зараз не виявлено ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адмінкордону Херсонської області з тимчасово окупованим Кримом.
  • На початку серпня голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк повідомив, що Росія розгорнула на кордонах з Україною і в окупованих районах Донбасу армійську угруповання чисельністю майже 80 тисяч чоловік. Для тиску на Україну і Захід Кремль використовує майбутні навчання «Кавказ-2020», на яких буде відпрацьовуватися сценарій нападу на сусідні країни.