СБУ провела контрдиверсійні тренування в Херсонській області

Новини
Фото: СБУ

Координаційна група Антитерористичного центру при регіональному органі Служби безпеки України провела планове багатоетапне антитерористичне тренування на території шести районів Херсонської області.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зазначено, що на певних територіях розташовано ряд терористично уразливих і стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури області, зокрема військовий об’єкт ВС України, Каховська ГЕС, Каховський судноплавний шлюз і споруди Північно-Кримського каналу.

У тренуваннях взяли участь співробітники ГУ СБУ в АР Крим, Національної та патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, військовослужбовці Національної гвардії і Держприкордонслужби, підрозділи Збройних сил України, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Головною метою навчань стало підвищення рівня міжвідомчої взаємодії провідних суб’єктів боротьби з тероризмом, організація і проведення в рамках антитерористичної операції заходів з протидії можливим диверсіям на потенційно небезпечних об’єктах», – йдеться в повідомленні.

За сценарієм тренувань умовні диверсанти намагалися скоїти ряд диверсійно-терористичних актів на стратегічних об’єктах Херсонщини через незаконне проникнення на них і мінування приміщень і обладнання.

За результатами проведених тренувань координаційна група АТЦ поки надає відповідні методичні рекомендації з урахуванням специфіки діяльності кожного об’єкта для удосконалення систем їх захисту і бере на контроль усунення виявлених недоліків.

Нагадаємо: 

  • 17 червня 2020 року Верховна Рада не підтримала законопроєкт, який передбачав виключення Управління Північно-Кримського каналу та Управління Головного Каховського магістрального каналу із Переліку підприємств, що не підлягають приватизації.
  • Про те, чому неможливо відновити подачу дніпровської води в окупований Росією Крим через реалізацію схеми з приватизацією Північно-Кримського каналу читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Вода, закон і зрада», а також у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Чи потечуть «Води Таврії» до Криму?».