На Донбасі окупанти знову порушили режим тиші, помер один з поранених внаслідок підриву на міні бійців

Новини

На Донбасі минулої доби в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти знову порушили режим всеосяжного припинення вогню та обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї та гранатометів. Внаслідок отриманих опіків помер один з двох військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок підриву на міні автоцистерни, яка використовувалась для гасіння пожежі у Донецькій області.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Минулої доби, 7 вересня, збройні формування Російської Федерації один раз порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета ворог здійснив поодинокі провокативні постріли в бік позицій українських воїнів поблизу населеного пункту Кам’янка, що на Донеччині», – йдеться у повідомленні.

Українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат, внаслідок пострілів, серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Крім того, повідомили у штабі, 7 вересня від отриманих опіків, після проведення реанімаційних заходів помер один із двох поранених українських військовослужбовців, які отримали поранення різного ступеня важкості після того, як 6 вересня на невідомому вибуховому пристрої підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14 у районі населеного пункту Новгородське. Автоцистерна використовувалась для гасіння пожежі у Донецькій області.

Нагадаємо:

  • З 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • 6 вересня російські окупанти порушили режим припинення вогню в зоні проведення ООС. Внаслідок обстрілу українських позицій з стрілецької зброї та гранатометів один український боєць загинув, ще один отримав поранення. Крім того, під час ліквідації пожежі обходячи осередок вогню в «сірій зоні», двоє бійців загинули внаслідок підриву на міні. Ще двоє військовослужбовців були поранені, коли підірвалась на міні автоцистерна, яка використовувалась для гасіння пожежі.