Прокуратура АРК реорганізована в прокуратуру АРК і Севастополя

Новини
Фото: facebook.com/prok.arkrym

Прокуратура Автономної Республіки Крим реорганізована в прокуратуру Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і 11 вересня розпочала роботу в оновленому форматі.

Реорганізація відбулась відповідно до наказів Генпрокурорки Ірини Венедіктової від 3 та 9 вересня, повідомляє пресслужба відомства.

Як зазначається, пріоритети діяльності прокуратури залишаються незмінними – забезпечення невідворотності покарання для осіб, що вчиняють злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, проти основ національної безпеки України на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

«Колектив прокуратури автономії, а відтепер і міста Севастополя, це команда професійних юристів, які мають потенціал для продовження ефективної роботи, спрямованої на повне та всебічне розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, а також притягнення винних, як в національних, так і міжнародних судових інстанціях. Тож, бажаю кожному працівнику оновленої прокуратури сил, наснаги та успіхів у роботі», – зазначив керівник прокуратури АР Крим та Севастополя Iгор Поночовний.

Нагадаємо: 

  • Прокуратура АРК розслідує як воєнний злочин указ Володимира Путіна про заборону українцям володіти землею у Криму в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення української державної і приватної власності в окупованих Криму та Севастополі.
  • 27 липня 2020 року до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі передана інформація про 3952 жертви порушення права власності в незаконно окупованому Росією Криму. Повідомлення було підготовлене спільно прокуратурою АРК та Регіональним центром прав людини на основі моніторингу судових рішень на півострові.