Мурадов нацькував Кисельова на Валентину Самар та ЦЖР через викриття кремлівських агентів у Європі

Новини
Колаж investigator.org.ua

Георгій Мурадов, віце-прем’єр окупаційного «уряду» Криму та представник «республіки Крим» при президенті РФ, замовив у гендиректора МІА «Росія сьогодні» Дмитра Кисельова «розслідування» про діяльність української журналістки Валентини Самар та очолюваного нею Центру журналістських розслідувань. Причиною гніву Мурадова став розслідувальний спецпроект «Друзі окупації Криму», в якому журналісти ЦЖР викривають агентів впливу Кремля в різних країнах і розповідають про бізнес «друзів» у окупованому Криму і в Росії.

Про це пише сайт ZN.UA, в розпорядженні якого знаходиться копія офіційного листа Гєоргія Мурадова до Дмитра Кисельова. 

У листі «представник Республіки Крим при президентові РФ» Мурадов висловлює занепокоєння публікаціями Центру журналістських розслідувань про діяльність «Міжнародної асоціації друзів Криму».

«Українські інформаційні структури не перший рік ведуть підривну роботу проти Росії і Криму, а зараз почали агресивну інформаційну кампанію з дискредитації іноземних друзів і партнерів Криму серед зарубіжних громадських діячів (Міжнародної асоціації друзів Криму). Це викликає велику стурбованість серед наших партнерів».

Звернення кореспондентів Центру журналістських розслідувань до керівників «національних клубів»  Асоціації друзів Криму з метою отримати відповіді на питання про їхню діяльність в Криму і бізнесі в Росії, а також надати право на відповідь, Георгій Мурадов називає «шантажем».

 “Тепер пані Самар і її інформаційні ресурси активно підключилися до шантажу і третирування зарубіжних партнерів Криму», – сказано у листі.

Георгій Мурадов просить Кисельова «звернути пильну увагу» і провести за допомогою журналістів МІА «Россия сегодня» «предметне розслідування щодо пані Самар і київського «Центру журналістських розслідувань»(ЦЖР), в тому числі з приводу джерел фінансування діяльності, що дозволяють В. Самар купувати численні об’єкти нерухомості в Києві, і інших аспектів її нібито «правозахисної» і «журналістської» діяльності, які явно виходять за рамки її професії».

лист

Докладніше про Асоціацію друзів Криму та її членів читайте і дивіться у серії розслідувань «Друзі окупації Криму» на сайті Центру журналістських розслідувань і в статті Валентини  Самар «Асоціація друзів окупації Криму» для   ZN.UA.

  • Міжнародна асоціація «Друзів Криму» була створена російськими урядовими структурами в окупованому Криму у 2017 році. Повідомляється, що до її складу входять представники 30 країн світу. Мета асоціації— легалізація незаконної анексії Криму Росією, скасування західних санкцій проти РФ та та зняття «кримського питання» зі світового  порядку денного. 
  • Центр журналістських розслідувань  у циклі «Друзі окупації Криму» розкриває імена агентів впливу Кремля у різних країнах та джерела фінансування їхніх організацій.